Säsongen 2011 & Utmärkelser

Här kommer äntligen en sammanfattning av 2011 års säsong.

Sportslig sammanfattning säsongen 2011

Spelare, ledare, sponsorer och supportrar fick uppleva ett historiskt krukanår 2011. Klubben fyllde 20 år och laget firade med en champagnefotboll som nästan slutade i division 3. Tag en titt på sluttabellen intill och följ med på en sportslig resumé av en riktigt trevlig säsong.

Omg. 1-4
Inledningen av säsongen var strålande. Full pott efter 4 omgångar och serieledning. Stabila segrar både mot Järla hemma i premiären och Långholmen borta. Sten och Calle Lindberg bildade en tung forwardshybrid med Sten som säker bollmottagare och Carl i Vierirollen med djupa genombrottslöpningar och hårda vänsterskott.

Omg. 5-8
En viss bekvämlighet hade nog smygit sig på spelarna efter de inledande fullpoängarna. Sämre insatser mot Turkiska, Boo och Djurgårdsbrunn följde men laget fick ändå med sig 4 poäng och hade fortfarande tätkänning inför första hemmaderbyt mot Reymersholm. En strålande fredagskväll hade lockat många supportar som kunde inkassera en säker 2-1 seger. Vi noterar ett drömmål av Stoffe som med detta tog ledningen i Brassens lista.

Omg. 9-11
Tidig seriefinal i omg. 9 mot Ekerö. Krukan startar matchen med en högt stående tre-backslinje och överraskar motståndarna med hög press och gör också första målet. Ekerös höga bolltempo tar dock ut sin rätt och matchen slutar rättvist 3-1 till de blivande seriesegrarna. Sista matchen innan uppehållet mot Spånga slutar med förlust men Krukan kan ändå fira midsommar som serietvåa och endast 2 poäng upp till förstaplatsen.

Omg. 12-16
I höstpremiären hemma mot Ekerö var förväntningarna lågt ställda. Visa av erfarenhet brukar inte Krukans sommarträning vara den bästa. En poäng mot Ekerö hemma på Zinken skvallrade dock om att laget blev att räkna med även efter sommaruppehållet. Coach Puskas lämnade över tränarrollen till Thomas "Schweiz" Fankhauser som förfogade över ett gäng som utstrålade samma lugn och vinnarkultur som innan sommaruppehållet. Efter 16 omgångar var laget fortfarande serietvåa men det blev också den sista.

Omg. 17-22
Ett toppskikt cementerat av Ekerö, Järla och Krukan. Några mittenlag (Långholmen och Skå) samt ett getingbo i botten där i princip sex lag tävlade om att undvika 11:e platsen (Marieberg avsågad 12:a). Krukan ångade på med övertygande segrar. Järla gick om möjligt ännu bättre och formligen sprutade in mål. Inför sista omgången hade Ekerö säkrat seriesegern på 48p. Kvalplatsen till div.3 var dock öppen och skulle avgöras i sista matchen mot Järla. Matchen gick på gräs ute i Nacka. Krukan gör en bra insats och dominerar matchen. Motståndarna är dock mycket effektiva och vinner med 2-1. Krukan slutar på en 3:e plats med 42 poäng.

 

Styrelsens pris

Priset delas ut till en person inom föreningen som gjort insatser på eller utanför planen av särskild betydelse för klubbens framgång.

Motivering: Med två barn i famnen, en cigg i munnen och i neongul dress dansar denna ibiza-son längst bak i krukans försvar. Inga problem är för stora för detta fysiska fenomen som underhåller både med omöjliga räddningar och obegripliga instruktioner. Årets pristagare utgör fundamentan i klubbens grundvalar genom att kombinera ett stort spel med ännu större engagemang. Div.4 bästa målvakt står i FC Krukan och det är vi mycket stolta över. Grattis!

2011: Miguel A. Prats Castillo

 

Årets nykomling

Priset delas ut till en person som är ny för året i föreningen

Motivering: En sann fältherre visar ledarskap genom hårt arbete och moral. I denna spelare har FC Krukan fått en mittfältsgeneral som visar vägen när det blåser som hårdast. Att ge upp finns inte i personens vokabulär. Kompromisslöst spel, vårdande av boll och en vilja att alltid vinna kännetecknar årets nykomling som är en starkt bidragande orsak till lagets framgångar. Grattis!

2011: Mikael Juhlin

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar