Lägesrapport

Så här efter säsongens tredje försäsongsmatch är det dags för en liten rapport.

Igår, den 18 mars, spelade FC Krukan mot Rågsved på Hågsätra IP.
En helt ok plan (allt är bra om man jämför med Zinken) väntade 13 tappra spelare. Vi har en hel del folk borta pga skador, sjukdommar elller att de helt enkelt inte vill vara med.
Det blev inte bättre av att Staffan efter 30 minuter va tvungen att kliva av pga yrsel.

I första halvlek så var Rågsved mycket bra med framförallt en forward som kändes hyperfarlig varje gång Rågsved ville framåt. Trots detta skapade de inte allt för mycket utan vi var tvugna att bjuda på första målet.

Vi kvitterar ganska snabb men släpper sedan in ett märkligt 1-2 genom att deras ytter får bollen framförsig i utkanten av straffområdet och slänger iväg en tåpaj rätt upp krysset. Otroligt vackert men det kändes ju inte riktigt somom det var meningen om man säger så.

Vi vänder sedemera på steken och leder med 3-2 i halvtid. Vi ligger bra i positionerna och försöker spela bollen men är ofta något stressade och vill till varje pris framåt.
Detta pratar vi om i halvtid.

Andra halvlek börjar bra, torts att rågsved frå glida igenom och göra 3-3, återigen ett mål vi inte borde släppt in, även fast att även det är mycket läckert.
Vi behåller trots detta lugnet och maler på med vårt spel, andra halvlek är mycket bättre rent spelmässigt och vi spelar nu bollen på ett helt annat sätt till varandra.
Kaptenen för dagen, Jacob Lillienberg, får matchens "stjärna i kanten" efter att hängt 5 baljor och han framstår återigen som lagets främsta målskytt trots sin obefintliga touch på bollen.

Han är sylvass i sina löpningar och orkar springa hur slänge som helst, en mardröm för vilken motståndare som helst. Snabb som en vessla.

FC Krukan försöker i år bli ett ännu bättre spelförande lag där vi vill kontrollera spelet med hjälp av vår egen förmåga att behandla bollen längs backen.

För varje match eller träning vi har så blir det bättre men fortfarande finns mycket att jobba på.

Något som vi redan nu kan konstatera är dock att vi är väldigt farliga framåt och att vi skapar otroligt mycket målchanser varje match.


Vi har hittills på vara 3 försäsongsmatcher gjort 11 mål och släppt in 8 (2-4, 2-0 och 7-4).

Nästa helg spelar vi mot Ingarö, då kan vi hoppas på ett nytt målkalas men framförallt att vi blir ännu tryggare med bollen och spelar oss fram till lika många farliga lägen som vi brukar göra.

Det kan bli ett kul år på Zinken.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar