There are no entries for this period.

2013 > 04

Precis som alla andra större klubbar har givetvis även FC Krukan en sportchef, som likt en dörrvakt släpper in elller stänger ute spelare som vill in i gemenskapen. Här berättar Patrick "Panan" Nielsen om sin syn på truppen, ambitionen och vad han tror lockar spelare till FC Krukan.

 

Förra året placerade sig Krukan på tredje plats i serien efter en stark höst. Vad tror du om årets säsong?
- Ja trots en tuff inledning på föregående säsong så fick tränarduon (som man inte får glömma gjorde sin premiärsäsong) till det i slutändan, vilket är riktigt kul! Inför årets säsong så har förbundet som många säkert märkt röjt runt en hel del i seriesystemen i div 4 och hela sex nya lag kommer få känna på Krukans skönlir. Som alltid så känns serien tuffare än föregående säsong men min känsla är att vi kommer att vara med att hugga i toppen även i år. Ett tips för bottenstriden är att Brunnen får det tufft även i år och tätt följda av Råsunda som upplevde något av ett fritt fall ner från 3:an förra säsongen.

 

Hur ser du på årets trupp?

- Det är i mina ögon en riktigt spännande säsong vi går till mötes. Truppen hålls i stora drag intakt sedan förra säsongen och vi har till och med haft förmånen att få till stånd en bredd på vissa positioner som vi tidigare saknat. Med mer folk i truppen får vi förhoppningsvis över hela säsongen sett en bättre konkurrens och kvalitét på träningar och inte minst ett sug efter att även representera b-laget. Som vi vet så sliter Zinken på mångas kroppar men det är i vårt eget kungarike vi lägger grunden till att fortsättningsvis vara söders bästa lag, så den bredden är mycket välkomnad. Kul är även att se att vi har ett sparkapital i Calle Lindberg som återvänt trots att han sin ringa ålder har en skadelista som är längre än Steve McManamans.

 

Kan supportrarna vänta sig några nyförvärv eller är truppen spikad?

- Med den filosofi vi har i FCK så finns det alltid en dörr öppen om rätt typ av spelare dyker upp och vill försvara klubbtröjans vackra emblem. Säsongen känns som vi tidigare erfarit extra lång när skadelistan är därefter, trots att vi förra året kröntes till höstens kungar i div 4 Mellersta.

 

Vad anser du som sportchef vara den starkaste orsaken till att spelare söker sig till Krukan?

- Vår styrka som lag ligger i den enkla ekvationen att har man både kul på plan och vid sidan om så kommer lagdynamik och sedermera resultaten, det lockar många. Tycker man kan se lite av de motorcykelgängens filosofi i Krukan, "you can quit but you never leave". Har man en gång representerat Krukans färger så är det något man har med sig i livet, det är en kärlekshistoria. På senare år har vi även etablerat ett rykte som ett starkt lag som man inte kan ta något för givet mot när man möter. Vi uppfattas av många som kanske det tyngsta laget att möta, ett rykte vi med stolthet har förtjänat.

 

Vad är den sportsliga ambitionen under den kommande säsongen?

- Den sportsliga ambitionen lämnar jag till tränarna men i egenskap av spelande sportchef så tycker jag att vår ambition resultatmässigt bör vara att inte bli sämre än förra året, vilket inte ska vara någon omöjlighet med det spelarmaterial vi har att tillgå. Fotbollsmässigt så tycker jag att vi ska fortsätta på den inslagna banan som Palle och Rogge har inlett genom att spela en attraktiv publikfriande fotboll längs marken.

Vår kapten Oliver Rantil ger sin syn på matchen mot Värtan, stämningen på planen och lite annat.

 

Vad är din syn på matchen?

- Det var väl ingen jättematch från vår sida. Spelet sitter inte riktigt ännu och självförtroendet var väl inte på topp. Men jag tycker vi var det bättre laget sett över hela matchen och förtjänade tre poäng.

 

I första halvlek fick deras mittfält stundtals mycket yta att operera på, vad berodde det på?

- Vi försökte ju sätta en ganska hög press och det blev mycket långa bollar fram och tillbaka vilket gjorde att de blev lite ytor på mitten. Sedan hade dom en ganska duktig kille på mitten som var svår att komma åt.

 

Vad blev bättre i det avseendet i andra halvlek?

- I andra halvlek bestämde vi oss för att falla tillbaka lite och anfallarna fick komma ner och hjälpa till på mitten lite vilket ledde till att vi kunde kontrollera dom på ett bättre sätt. Vi vann lite mer andrabollar och spelet blev mer kontrollerat.

 

Hur var stämningen på planen?

- Jag tycker vi var slarviga och ofokuserade i första halvlek, i andra blev vi lite mer taggade och stämningen blev då också lite bättre och mindre frustrerad. Om man jämför med tidigare matcher så la vi inte lika mycket fokus på domarens felbeslut, vilket kanske gynnade oss i den här matchen.

 

Vad är du mest nöjd med från matchen?

- Att vi lyckas ta tre poängen trots Philips beslut att försöka chippa över målvakten från fyra meter.

FC Krukan Ultras firar segern. FC Krukan Ultras firar segern.

FC KRUKAN - VÄRTANS IK 1-0 (0-0)

 

Startelva: Z - Alexis, Imran, Sillen, Seidan - Jacke, Oliver (C), Stoffe, Eric - Phille - Kalle

Avbytare: Tomas, Weman, Calle L, Axel

Målskytt FC Krukan: Kalle

 

Krukan tog under fredagskvällen en mycket viktig seger, den första för säsongen, hemma mot Värtan. Karl "Kalle" Söderlund, gjorde det matchavgörande målet på nick med assist från Philip "Phille" Svensson.

 

Under första halvlek var taktiken att sätta högsta fart från början med helplanspress och stenhårt jobb. Till en början gav det ett par bra lägen där bland annat Phille hade ett halvfriläge och satte en lobb strax över Värtans mål. Bortalaget var inte helt ofarliga utan kom runt från kanterna ett par gånger men lyckades inte komma till några klara målchanser.

 

Patrik "Palle" Mildaeus, tränare i Krukan, hur skulle du beskriva matchbilden i första halvlek?

- Det blev lite "hawaii" i första. Tanken var att sätta hög press för att vinna bollen högt upp i plan och komma in i matchen på ett bra sätt. Tyvärr lyckades vi inte få fast bollen där uppe utan det blev väldigt korta anfall. Det resulterade i ett långt lag med stora ytor för deras duktiga mittfältare. Även om vi hade ett friläge skapade Värtan mest och en ledning för dem i halvtid hade inte varit orättvist.

 

Vad hände i halvtid?
- Efter lite diskussioner kom vi fram till att gå tillbaka till vårt vanliga försvarsspel. Anfallarna fick i instruktion att stänga av deras vänstersida och plocka deras mittfältare som kom ner och mötte. Vi fick mycket bättre kontroll på deras anfall. Vi vann mycket boll och spelade mer vårdat när vi hade den. 

 

Med en dryg kvart kvar av matchen fick Krukan frispark till höger på Värtans planhalva. Phille stegade upp och slog ett inlägg där Kalle mötte med huvudet och tryckte in ledningsmålet, 1-0! Efter målet backade Krukan hem och Värtan fick mer och mer boll under matchens slutskede.

 

"Palle", var du nervös sista kvarten?
- Både och, med tanke på att de inte skapat speciellt mycket under andra halvlek kändes det tryggt. Sen är en uddamålsledning alltid bräcklig då det räcker med ett misstag så visst var det lite nervöst. Vi skapade mycket och med tanke på hur det såg ut tycker jag att det sammantaget är en rättvis seger.

 

Vad är dina känslor efter matchen?
- Glädje och lättnad över att bärga första segern.

 

Var det någon spelare som du tyckte stack ut?
- Hela laget ska ha en eloge för andra halvlek. Den som stack ut mest var dock Stoffe (f.d. Värtan, reds. anm.) som gör en magnifik andra halvlek.

Brors kommentarer efter matchen

Kalle kommenterar matchen och sitt mål

Värtans ledartrio. Svante till vänster. Värtans ledartrio. Svante till vänster.

På fredag gästar Värtans IK Zinkensdamm. Redaktionen har pratat med tränaren Svante Andersson som ger sin syn på säsongsinledningen och matchen som stundar.

 

Ni har liksom Krukan inlett säsongen med två förluster. Hur har matcherna sett ut?
- I seriepremiären mot Blue Hill var vi inte riktigt med i matchen och 0-2 kändes nästan i underkant. Jag vill inte skylla på premiärnerver för Blue Hill gjorde det riktigt bra i 90 min. De var aggressiva och anföll med fart och mycket folk. Vi hade stora problem. Matchen mot Vasasällskapet präglades mest av kamp och hårt jobb. Resultatet kunde gått hur som helst kändes det som. Vi hamnade tyvärr i tidigt underläge efter en kontring men var på god väg att jobba oss tillbaka när vi tyvärr fick en utvisning tidigt i andra halvlek. Detta ledde till att det var svårt att skapa den där riktigt farliga kvitteringschansen och Vasasällskapet höll undan.

 

Vad behöver ni rätta till?
- Det mesta tycker jag vi kan göra bättre. Anfallsspelet kanske i första hand. 0 mål på 180 min kan vi inte vara nöjda med.

 

Vad är du mest nöjd med hittills?
- Försvarsspelet mot Vasasällskapet var ok i 60 minuter innan vi gick ner på 3-backlinje. Då öppnade det sig en del vilket är naturligt med tanke på det numerära underläget.

 

Vad tror du om matchen på fredag?
- Jag tror det blir tufft, det är aldrig lätt att åka till Zinken och hämta tre poäng. Vi vet att FC Krukan är ett bra lag som precis som oss har underpresterat under säsongsinledningen. Nu handlar det om att våga vinna matchen.

 

Vad förväntar du dig för matchbild?
- Jag förväntar mig en tuff matchbild med kamp i 90 minuter. Båda lagen är i behov av poäng och kommer gå för seger, det är inget snack om det. Ingen kommer vika ner sig i första taget. Jag hoppas på en fartfylld match med mycket chanser där bästa laget får med sig tre poäng hem. Förhoppningsvis är det vår tur!

 

 

Värtans IK

Huvudtränare: Svante Andersson (första säsongen)

Position förra året: 10:a i Division 4 Norra Stockholm

Då det går en del rykten kring vad som kommer hända med FC Krukans hemmaarena under den närmsta tiden passade redaktionen på att ta ett snack med Johan Wallberg på Stockholms Fotbollsförbund som jobbar med anläggnings- och arrangemangsfrågor samt kommunkontakter. 

 

Ryktet säger att Hammarby Bandy håller på att bygga ny arena. Vad är det som händer i den frågan?

- Det jag vet om Hammarby Bandy och Zinkensdamms IP är att Stockholms stad är i startgroparna att bygga en Bandyhall på Tallkrogens IP. Den kommer dock bara rymma ett par hundra åskådare, så Bajen lär även i fortsättningen spela sina matcher på Zinken.

 

Vad kommer hända med Zinkensdamms IP framöver?

- Det som skulle kunna hända med Zinkensdamm är att den förbereds för elitmatcher i  damallsvenskan. Från och med 2014 ställer Svenska FF högre krav på elitarenorna och om Hammarbys damer avancerar upp i damallsvenskan är inte Hammarby IP godkänd. Då kan det bli aktuellt att rusta upp Zinken för att få den godkänd. Även om arenakraven uppfylls kommer bandy- och fotbollssäsongen gå i varandra och då har damerna sagt att dom kan spela en eventuell första och sista omgång på någon annan godkänd arena (reservarena). 

 

 

Läs mer om Stockholms idrottsnämnds möten

 

Läs mer om Svenska FF:s arenakrav 2014

FC Krukans tränare Patrik "Palle" Mildaeus ger sina kommentarer på förlustmatchen mot Blue Hill.

 

Beskriv matchbilden.

- Tycker matchen var en enda lång kamp. Blir mycket krigande och inte så mycket skönspel, särskilt i första halvlek. Vi hade bestämt oss för att lyfta lite långt i början och kriga fast bollen på deras planhalva. Blue Hill slog mycket långt på deras snabba anfallare också. Fram till utvisningen tycker jag det känns som vi har full koll och att vi kommer vinna matchen, det trots att vi inte skapade speciellt mycket chanser. Tyvärr får dom ett mål nästan direkt efter utvisningen, från sidan ser det lite billigt ut även om det är bra inlägg. I andra halvlek får vi ett helt annat lugn i spelet och vågar rulla trots en man mindre. Vi är dessutom aggressiva på rätt sätt och vinner många andrabollar. Fram till dess att vi satsar allt framåt och dom får kontra på oss tycker jag vi är det bättre laget och förtjänar ett oavgjort resultat.

 

Krukan fick ett tidigt rött kort. Förändrades matchplanen efter detta?

- I samband med utvisningen blev det väldigt hetskt på planen med mycket protester och fula efterslängar. Den kvarten som återstod av första halvlek var kaosartad. I pausen kom vi därför överens om att lägga fokus på rätt saker och acceptera förutsättningarna. Bestämde oss för att samla ihop laget och satsa på kontringar. Sättet som vi genomförde andra halvlek på ska vi vara jättenöjda med.

 

Stämningen på planen var för övrigt stundtals ganska grinig. Vad är din kommentar till det?

- Vi lät oss provoceras av en spelare i andra laget för andra matchen i rad (inkl mig själv denna gång) vilket inte får hända. Även en i mina ögon felaktig utvisning påverkade nog vår sinnesstämning. Vi är fula i stället för tuffa i första, det i kombination med att deras spelare överdriver får oss att gå överstyr. Andra halvlek är vi tuffa på rätt sätt och utnyttjar vår frustration till spela tufft men fair. För övrigt tycker jag domaren hanterar situationen på ett riktigt bra sätt och är kanon (förutom Olofs varningar).

 

Vad tar du med dig till nästa match?
- Vår andra halvlek och att vi måste jobba på att komma till fler avslutssituationer för ärligt talat har vi på två matcher inte skapat jättemycket.

 

//Redaktionen

FC Krukan B - Nynäshamn B 2-1 (1-0)

 

Startelva: Z - Panan, Imran, Tomas, Fidde - Seidan (C), Kalle (coach), Alexis, Richie - Weman, Rogis

Avbytare: Schweiz, Micke, Stoffe (coach), Samme

Mål FC Krukan: Weman (2)

 

FC Krukan tog emot Nynäshamn på ett soldränkt Hammarby IP under söndagskvällen. Matchen var jämn, dock med visst övertag för hemmalaget under de största delarna av matchen. 1-0 kom efter ett inkast från vänster. Panan tog i för kung och Krukanland och svepte in ett långt inkast som studsade inne i målområdet och bort mot borte stolpen där Weman påpassligt nickade in ledningsmålet. Krukan skapade flest lägen och borde ha haft en större ledning än 1-0 i halvtid.

 

I andra halvlek slappnade Krukan av en aning och bjöd in Nynäshamn i matchen. Efter en kontring kunde bortalaget trycka in kvitteringen från nära håll mitt i straffområdet. Resterande del av matchen böljade spelet fram och tillbaka och inget av lagen tog tag i taktpinnen. Med knappt tio minuter kvar fick Weman bollen i höjd med straffområdet, snett till höger, och drämde till med högern. Bollen smet in vid stolpen och Krukan var återigen i ledningen, 2-1.

 

Trots en sömnig start på andra halvlek kändes segern rättvis och årets första trepoängare för b-laget är bärgad. Coachseger sa vissa, avgörande individuella insatser sa andra. Hela laget gör en bra match och Krukan marcherar vidare.

 

Observera att nästa b-lagsmatch (borta mot Rågsved) är flyttad och alltså inte spelas nästa helg.

 

//Redaktionen

 

 

Weman kommenterar sina mål

Brors kommentarer efter matchen

Blue Hill - FC Krukan 1-0 (1-0)

 

Startelva: Z - Olof, Sillen, John, Offe - Jacke, Stoffe, Axel, Eric - Oliver - Kalle

Avbytare: Seidan, Weman, Dany.

Utvisningar FC Krukan: Olof, Offe.

 

Det var ett taggat FC Krukan som kom till Skytteholm med revanschlusta efter förlusten i premiären. Matchinledningen var jämn utan några direkta målchanser åt något håll, frånsett ett stolpskott från Krukan. En bit in i matchen fick Olof sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Kort därefter anföll Blue Hill från sin vänsterkant, utmanade och slog ett inlägg där en forward mötte med huvudet och nickade in 1-0. Den återstående delen av halvleken bestod mest av kamp och krigande. Stämningen var stundtals grinig och de gula korten haglade. Oliver fick en motståndarsko i pannan, blödde ymnigt och fick plåstras om i halvtid. Inga fler röda kort delades dock ut, ännu.

 

I andra halvlek försökte decimerade FC Krukan krympa ytor och satsa på kontringar. Defensivt gjorde man det framgångsrikt då Blue Hill bara skapade en ordentlig målchans värd att nämna. I mitten på andra halvlek fick en Blue Hill-spelare sitt andra gula efter en sen tackling på Offe och båda lagen var lika många på planen igen. Krukan tryckte på framåt och gjorde lite taktiska förändringar. Seidan byttes in på högerbacken, Dany och Weman kom in på mittfältet. Mot slutet av matchen flyttades Sillen fram i banan för att skapa lite mer tryck. Spelet resulterade i ett par halvchanser, där Erics läge efter pass från Jacke kanske var den bästa. Jacke rann igenom längs högerkanten och slog ett inlägg längs backen parallellt med straffområdeslinjen där Eric mötte upp och satte foten till bollen. Dessvärre fick han för mycket fot under bollen och skottet gick högt över.

 

Med några minuter kvar av matchen kom en situation där Offe och en Blue Hill-spelare visades ut och vi såg det tredje och fjärde röda kortet för dagen. Matchen präglades av närkamper, snack och tufft spel.

 

Kristoffer "Stoffe" Svedin, vår mittfältskrigare, hur upplevde du matchen?

 

- En match av dubbelnatur. I första halvlek har vi svårt att etablera några längre spelsekvenser och tvingas lägga mycket långt från backlinjen. Jag tycker dock att vi hanterar deras höga press helt ok och spelar enkelt när nöden så kräver. Blue Hill leder rättvist efter första - de hade ett klart spelövertag även om de inte skapade mycket. Sedan händer något i paus och det är troligen en kombination av bekvämlighet hos Blue Hill samtidigt som vi fokuserar mer på egna prestationen. Vi uppträder mer organiserat i anfallen och spelar flera gånger via mittfält upp till Kalle och Oliver. En del chanser skapades med Erics friläge som det hetaste. Andra halvlek är vår och jag hade inte protesterat om någon sagt att 1-1 varit rättvist.

 

Vad tycker du om vår insats?
- Inställningen som infann sig är jag mycket nöjd med. Det var på gränsen till övertänt och de många korten vittnade väl inte minst om det. Jag tror det är en reaktion på förra veckans match då de flesta nog kände att det fanns mer kraft att hämta vid matchslut. Spelmässigt var det positivt under andra halvlek. Det fanns ett lugn i uppspelsfasen som ger oss trygghet och möjlighet till andhämtning. Spelet på sista tredjedelen är inte godkänt. Vi får fortsätta nöta inlägg/avslut kommande vecka!

 

Hur var stämningen på planen?
- Helt i min smak. Hårt och irriterat men sjysst. Tyvärr fokuserar vi återigen mycket energi på domaren (som var utmärkt) i början men efter paus är det ett helt annat tugg och enligt min mening vändpunkten i matchen. Blue Hill har precis som vi många vinnarskallar och då går det ibland över gränsen.

 

Vad behöver vi förbättra till nästa match?
- Anfallsspelet. Vi kommer till för få avslut.

Inför matchen med Blue Hill imorgon tog redaktionen ett snack med deras lagledare Serkan Sahin.

 

 

Ni tog tre poäng i premiären efter 2-0 mot Värtan. Hur såg matchen ut?
- Vi spelade kollektivt mycket bra fotboll mot Värtan. Vi hade som inställning att inte vika oss i närkamper samt vinna mittfältsduellen, vilket vi gjorde mycket väl. Värtan hade inte så mycket att komma med eftersom Blue Hill för dagen försvarade sig väl och hade fantasi när de gick till anfall.

 

Vad är du mest nöjd med från den matchen?
- Det kollektiva spelet.

 

Vad siktar ni på för position i år?
- Vi har inte satt upp något mål i år utan tar en match i taget.

 

Hur ser du på matchen mot Krukan på fredag?

- Mot Krukan laddar vi exakt som vi gjorde mot Värtan, dvs kollektivspel samt att vinna varje duell.

 

 

Blue Hill KF

Huvudtränare: Sezgin Sahin (andra året)

Position förra året: 5:a i Division 4 Norra Stockholm

 

//Redaktionen

Förra veckan hölls ett lagmöte innan en träning på Zinken. För er som inte var där följer här en kort sammanfattning av vad vi pratade om.

 

  • Stödmedlemskap. FC Krukan har hittat ett nytt sätt att tjäna lite extra välbehövliga pengar. Det innebär att alla spelare ska "sälja" åtminstone tre stödmedlemskap. Ett sådant stödmedlemskap kostar 100 kr och som medlem har man chans att vinna fina priser från våra sponsorer. Vi drar igång med detta i maj och dragningen kommer ske vid sista hemmamatchen alt. banketten.
  • B-laget. Då vi inte längre har en person som är ansvarig för b-laget ansvarar alla spelare för varsin b-lagsmatch. Under Laget --> Matcher --> B-lagsmatcher schema finns en lista på vilka som är ansvariga för vilka matcher. Det är helt okej att byta grupp och veckor med varandra så länge man kommer överens.
  • Tvätt. Det finns inte längre någon tvättgrupp utan alla får hjälpas åt att tvätta. Så ta ditt ansvar och fråga om du kan hjälpa till åtminstone en gång under säsongen.
  • Träningskläder. Nu kan man köpa träningskläder med krukantryck. Du hittar mer info under Samarbetspartners --> Träningskläder
  • Ny sponsorkrog. Vi har fått en ny sponsorkrog: Zinkens Krog. Det är dit vi går efter hemmamatcherna, och även annars.

Vår sponsor Footballstore.se har nu i samarbete med FC Krukan utformat ett sortiment för träningskläder som spelare och ledare i klubben får köpa till ett rabatterat pris.

 

Du hittar mer information under Samarbetspartners --> Träningskläder.

...Alexis Coutant, hur känns det efter premiärförlusten?
- Tråkigt att behöva förlora på Zinken. Det får bli sista gången för i år.

 

Du fick rött kort i slutskedet av matchen, vad hände där?

- Järla får frispark utanför straffområdet. Efter mycket gruff, tröjdragningar och snack från vardera håll puttar jag till en spelare vilket linjedomaren ser som ett slag. Det resulterar i rött kort och utvisning. Tycker det var väldigt hårt dömt, men att jag borde hållt fokus istället.

 

Ryktet säger att du åkt på några utvisningar under din levnadstid, även under tiden i Stureby, stämmer det?

- Ja ryktet stämmer, det tillhör min spelstil. Detta var dock mitt första röda kort i Krukan.

 

Något helt annat. Enligt hemsidan är spelare som Papin, Deschamps och Cannavaro spelare som du identifierat dig med under karriären, utveckla?
- Tro det eller ej så var jag kvick och spottade in kassar när jag var liten, under den tiden var Papin den lille stjärnan i Frankrike.
Under ungdomsåren flyttade jag bakåt och blev en fruktad mittfältare. Liten men väldigt bra i huvudspelet, eleganta spelvändningar och vinnarskalle. Didier Deschamps var den osynlige krigaren som låg bakom triumfen -98. Jag har nu spelat 10 år som mittback och sveper mest längst bak och samlar bollar, likt Cannavaro.

 

Spännande. Vem i årets upplaga skulle du ta med dig till en öde ö + tre saker?
- Jacke! Jag tror han är grym på att jaga små fåglar och kaniner som vi kan käka. Något roligt sällskapspel samt ta med Krukan tröja nummer 7 och 10, så att ingen snott dom när vi är tillbaka.

 

Bra val. Avslutningsvis, vilket blir framgångsreceptet för att Krukan skall ta tre pinnar borta mot Blue Hill i Solna till helgen?

- Får vi med oss fler i anfallen blir vi svårslagna. Senast hann vi inte få upp laget innan vi slarvade bort bollarna.

 

//Redaktionen

FC Krukan – Järla IF 1-2 (1-1)

 

Målskytt FC Krukan: Phille
FC Krukan: Z - Olof, John, Sillen, Offe - Jacke, Axel, Oliver, Dany - Phille - Kalle
Avbytare: Alexis, Weman, Jonsson, Stoffe, Seidan

 

En premiär är alltid en premiär. FC Krukan som fått igång målproduktionen rejält de sista två träningsmatcherna steg ut på planen med stora förhoppningar om att bärga tre poäng mot Järla IF, som blivit något av ett ordinärt premiärmotstånd för Krukan de senaste säsongerna.

 

Matchen började lite trevande och lagen kände mest på varandra. Krukan tog första initiativet och spelade sig loss på vänsterkanten några gånger, men det resulterade inte i några farligheter. Istället började Järla jobba sig in i tillställningen och ta avslut. Matchens första målchans tillföll Järla som hittade in med en boll i straffområdet där en Järlaspelare avslutar från nära håll, men där Z i målet svarar för en fin reflexräddning. Järla fortsätter med sina offensiva intentioner och ett ledningsmål för bortalaget hade inte känts omotiverat, sett till chanserna. Istället spelar Krukan upp sig och tilldöms en frispark på högerkanten, utanför straffområdets kortsida. Phille får en fin träff med sin vänsterfot, bollen får lagom skruv och höjd för att den skall dyka in i det bortre krysset, otagbart för målvakten, 1-0 till Krukan!

 

Halvleken böljar fram och tillbaka efter ledningsmålet för hemmalaget, som har fått energi av utdelningen. Kvitteringen skulle dock komma för Järla. Efter en hög frispark och tilltrasslad situation är Järlas vänsterback sista spelare på bollen och kan stöta den i mål, 1-1, ett resultat som står sig halvleken ut.

 

I halvtid ersätts Axel av Stoffe, Olof av Alexis och Dany av Jonsson. Krukan börjar piggt i andra delen av matchen, men inga större farligheter skapas. Istället är det Järla som efter tio minuter tar ledningen. Ett precist inspel från Järlas högerkant når fram till Järlas anfallare som via Krukanben sätter bollen i mål, 1-2.


Hemmalaget försöker givetvis mobilisera för att få till en kvittering resten av halvleken, men närmare än ett närskott från Jacke, som täcks av en Järlaförsvarare, eller ett avblåst läge för Oliver kommer inte Krukan. Mot slutet av matchen svänger det rejält när Krukan satsar framåt. Järla får några fina omställningsmöjligheter, där ytterligare en jätteräddning från Z är värd att nämnas. I slutminuterna får Alexis rött kort direkt av domaren efter bråk med en motståndare. Mellan varven var det smågrinigt från båda lagen, men det hör till en premiär.

 

Skönt att ha premiären avklarad och Krukan kommer igen! I nästa omgång väntar Blue Hill på bortaplan.

 

//Richie

 

Krukan har en ny sponsor sedan en dryg vecka tillbaka; Zinkens Krog som ligger precis vid Zinkensdamm. Klubben tackar så mycket för detta och hoppas att alla spelare, ledare och supportrar bjuder tillbaka och besöker krogen så ofta tillfälle ges!

 

Zinkens Krog erbjuder schysst mat till bra priser. På menyn finns allt från husman till oxfilé samt givetvis ett generöst utbud av drycker. Självklart sänder man även sportevenemang på TV-apparater och storskärm.

 

Besök gärna deras hemsida genom att klicka här.

Nu är spelartruppen uppdaterad. Ni som ännu inte skickat in info om er själva: svara på mailet som skickades ut. Har du inte fått ett mail? Maila till: info@fckrukan.se

 

Ni hittar truppen under Laget --> Truppen eller genom att klicka här.

 

Om ni märkt att något i er profil inte stämmer eller vill uppdatera så maila.

Redaktionen har tagit en pratstund med Uffe Sihlberg, lagledare i Järla IF som delar med sig av sina tankar inför säsongspremiären på fredag.

 

FC Krukan mot Järla i premiären, känns som det hänt förut. Vad är din kommentar till detta?
Haha, ja vi börjar få rutin på det nu bägge lagen! De senaste åren har matcherna slutat 1-1, 4-2 och 1-1 så det är dags för en vinst för oss nu!

 

Hur har ni förberett er inför säsongen?
Vi har haft en bra försäsong trots vädret och känner att vi kommer bra förberedda!
Men som för alla andra lag lite för lite tid på plan kanske och några inställda träningsmatcher men det hör väl till en traditionell försäsong i Sverige....

 

Årets serie ser jämn ut på förhand, vilka håller du som favoriter?
Ja, stenhård serie i år, helt klart tuffaste fyran! Många bra lag som kommer vara med där uppe, t.ex Doria, Mälarhöjden, Lidingö, Bagarmossen och ni själva. Självklart hoppas även vi på att vara med där uppe när det drar ihop sig!

Bubblare: Värtan och era "kära" Zinkenkollegor Reymers!
Men Doria "ska väl jogga hem serien i år" om man tittar på deras nyförvärv.

 

Var kommer Järla och FC Krukan i serien?
Vi kommer precis före er högt upp i tabellen!

 

Vad väntar du dig för matchbild i premiären?

Tror det blir en sevärd, tuff och fysisk match i högt tempo mellan två taggade lag.

 

 

Järla IF

Placering förra året: 4:a

Huvudtränare: Patrik Sandberg, ny från Karlberg i år.

I den sista matchen innan seriepremiären mot Järla på fredag mötte Krukan under söndagen Spånga på Kärrtorps IP.

 

I matchens inledning satte Spånga ett högt tempo i spelet direkt. Kvicka spelare och ett snabbt passningsspel gjorde att Krukan blev lite passiva och 0-1 i baken kändes logiskt. Efter målet jobbar  Krukan sig in i matchen spelmässigt men 0-1 står sig i halvtid. Krukans huvudtränare Patrik "Palle" Mildaeus:

 

- Första kvarten har vi lite problem med deras lite kvickare spelare. Tycker det var mer Spånga som var bra än vi var dåliga. Vi gjorde det ok utan att vara på topp. Tycker ändå det var ett fall framåt jämfört med tidigare matchers första kvart. Efter det jobbar vi in oss i matchen på ett bra sätt. Framför allt tycker jag vi får igång ett snabbare passningsspel än i tidigare matcher. Vi skapar många chanser och hörnor som alla var farliga. Bränner en straff bland annat. Underläge med 0-1 i halvtid var allt annat än rättvist. 

 

Andra halvlek är betydligt bättre sett ur Krukanögon. Kalle skapar på egen hand ett läge och tar sig in i straffområdet från vänstersidan och trycker in kvitteringen. Efter detta tröttnar Spånga samtidigt som Krukan maler på och är snäppet tyngre. Axel fick bollen på mittplan, klippte till och bollen letade sig in i krysset. 2-1. Vissa kallar det för en liten målvaktstabbe, men målskytten hade en annan åsikt:

 

- Jag såg läget och drog till, det är ju rutinen som ger utslag i sådana här situationer och matcher.

 

Mot slutet av matchen kontrar sedan Krukan in tre mål genom Jacke (2) och Kalle.

 

- I andra har vi genomgående kontroll på matchen genom bra försvarsspel. Kryddat med några fina kombinationer offensivt gör att vi skapar en hel del. Slutresultatet 5-1 är kanske något mål för stort även om vi förtjänade att vinna, sa Palle.

 

Vad var vändpunkten enligt dig?

- Att dom gjorde 1-0. Vi höjde oss ett snäpp efter. Därifrån och framåt tycker jag vi var det bättre laget.

 

Vad är du mest nöjd med?

- Att vi vågade kombinera med lite kortpassningsspel i stället för att panikrensa bollen. Det var ett resultat av bättre rörelse och färre touch på bollen än vad vi haft tidigare matcher. Sen att vi gör 5 mål och känns stabila bakåt är inte fel en vecka innan premiären.

 

Var det någon spelare som höjde sig över mängden?

- Tycker alla genomförde matchen på ett bra sätt. Ingen som stack ut så svaret får bli alla.

 

Fint genrep för FC Krukan, nu önskar vi såklart att så många som möjligt kommer och stöttar laget i premiären på fredag! Vad vore Krukan utan sina supportrar?

Med en knapp vecka kvar till seriepremiären börjar temperaturen stiga på de västra delarna av Södermalm. Redaktionen passade på att höra sig för med vår huvudtränare Patrik "Palle" Mildaeus om hans tankar om säsongen som kommer.

 

Nu närmar sig seriepremiären mot Järla, hur upplever du att försäsongen har gått?
Snabbt! Man har många tankar som man vill testa och tänker att det är gott om tid. Nu står vi här en vecka innan och har ingen aning om vart tiden tagit vägen.

 

Förra säsongen avslutade Krukan på ett strålande sätt med sju raka segrar. Hur har ni byggt vidare på detta?
De fåtal träningar vi haft ute har vi försökt fortsätta jobba med passningspelet för att vi ska bli än tryggare i att hålla i bollen inom laget. Vi har ett riktigt bra lag och under hösten hade vi för en gångs skull lite kontinuitet i vilka spelare vi kunde använda. När bra spelare får spela ihop under flera matcher på rad behöver vi inte göra speciellt mycket utan det blir automatiskt bra. Min tro är att nu när alla fått ytterligare en tid tillsammans kommer det bli riktigt bra. Så det handlar mest om att finjustera lite.


Vilka tror du kommer vara med i toppen och slåss om uppflyttning?
Jag antar att "Real Doria" kommer vara med och nosa i toppen med deras värvningar. Jag har ingen koll på hur bra Bagarmossen är men skulle gissa att även dom är med och hugger. Med tanke på hur mycket Lidingö tränat antar jag att dom kommer kunna springa 180 minuter. När sedan Zoran fått ytterligare en försäsong att jobba med så kommer dom vara ännu bättre i år. Känns väl som dom tre huvudfavoriterna. Främsta utmanare till dom är väl Blue Hill, Järla och vi. Man ska aldrig räkna bort ett taggat Krukan med en rejäl VK. FC Krukan med rätt att...

 

Vilka riskerar att åka ur?
I detta getingbo riskerar alla att åka ur med en dålig start. Om jag ändå ska våga mig på en gissning om vilka som löper störst risk att åka ur får det bli Brunnen och Råsunda.

 

Vem av spelarna i laget blir största överraskningen i år?
Ska jag säga ett namn får det bli Olof. För oss kring laget som varit med på träningarna är det ingen överraskning. Kan dock bli det för dom som kommer ner till matcherna och tittar då han inte spelat så mycket tidigare.

Vår kära f.d. speaker Henke Österberg tipsar om oddsen på Nordicbet för säsongen 2013. 25 gånger pengarna på FC Krukan.

 

FC Andrea Doria - 1.85
Bagarmossen Kärrtorp BK - 3.75
IFK Lidingö FK - 6.50
Järla IF FK - 9.00
Mälarhöjdens IK - 10.00
Värtans IK - 18.00
FC Krukan - 25.00
Blue Hill KF - 35.00
Reymersholms IK - 40.00
Djurgårdsbrunns FC - 50.00
Vasasällskapet FK - 80.00
Råsunda IS - 90.00

Phille med priser Phille med priser

En gång i tiden en av de stora unga talangerna i Skåne och spel med Lund i division ett. För några år sedan gick flyttlasset till Stockholm och numera är Philip "Phille" Svensson med sina 24 år en av de stora unga talangerna i FC Krukan istället.

 

På avslutningsgalan i oktober tog han hem priset som "Årets nyförvärv" och var en stor del i Krukans framgånger under året.

 

Har känslorna lagt sig efter galakvällen?
Ja det har de, även om det tog ett tag. Det var en härlig kväll med gott snack!

 

Om du tittar tillbaka på din första säsong i Krukan, vad är du mest nöjd med?
Jag är nöjd med mycket, synd att vi inte presterade lika bra under vårsäsongen som vi gjorde under höstsäsongen. Min egna insats är jag ganska nöjd med, den följde väl ungefär lagets insatser. Vid sidan av planen är det världsklass, härligt tugg i omklädningsrummet vilket jag uppskattar!

 

Vem/vilka är omklädningsrummets clown/er?
Finns en hel del clowner, vilket är härligt! Jag bidrar väl med en del på den fronten!

 

Hur ser du på säsongen som kommer?
Jag är riktigt taggad inför kommande säsong. Vi får fortsätta att bygga vidare på den fina höstsäsongen vi hade förra året. Har sett bra ut på träningar med intensivt spel och mycket känslor. Jag tror vi kommer vara med och kriga för en plats på övre halvan!

 

Hur länge får Krukan behålla dig?
Får du fråga sportchefen om, vet inte om det funnits intresse! Haha nej men jag trivs väldigt bra i Krukan, både på plan och utanför så ser inget slut på min krukankarriär inom den närmaste framtiden!

Café Bärs är ett humorprogram på Kanal 5 som handlar om ett gäng bajare som gillar att "dricka bärs och snacka lite med polarna". Då programmet under de första avsnitten fått höga tittarsiffror har produktionsbolaget Baluba nu beslutat att producera en andra säsong som kommer sändas i höst. I den säsongen vill de också få med FC Krukan på ett hörn.

 

Daniel Ottosson, producent för Café Bärs:
- Vi gjorde lite research om fotbollsklubbar på söder och hittade laget med det härliga namnet FC Krukan. Upplägget är inte klart än, men vi tycker att det passar bra in i vår programidé och vill gärna hitta en möjlighet att få med Krukan under den andra säsongen.

 

Vår ordförande Thomas "Seidan" Seidefors kommenterar nyheten såhär:
- Det är självklart jätteroligt att höra, men också viktigt att alla som är knutna till klubben tar sitt ansvar och ställer upp när nu klubben fått en så bra möjlighet till extra intäkter. Vi har fått lite större kostnader än väntat på sistone och då är alla pengar välkomna. Vi kan ju också hoppas att den nya publiciteten kan hjälpa oss att locka nya sponsorer.

 

Hör av dig till Seidan (073-3105111) om du kan och vill ställa upp, mer info kommer på träningen på onsdag.

Krukankalendern

Instagram @fckrukan

Stötta klubben ekonomiskt

Stötta klubben ekonomiskt utan att du lägger en krona själv, koppla ditt konto hos Svenska Spel till FC Krukan.
Läs mer, klicka på bilden