There are no entries for this period.

2013 > 06

Krukan Open fyller 5 år och det är vi så klart mycket stolta över! Det ska firas stort och vi hoppas på en tävling
utöver det vanliga med fler deltagare än vanligt och ett nattsudd som blir oslagbart på många sätt.

Vi kommer bryta vår tradition med tävling samma dag som midnattsloppet som brukligt och istället flytta till en
helg tidigare. Det gör att vi också byter restaurang för uppsamling och bankett.

Vi håller oss dock på samma golfbana som föregående år, dvs Österåkers Golfklubb.  Detta är unikt att vi är välkomna tillbaka så se det som något stort och ärofyllt.

Som traditionen bjuder så kommer vårt Krukan Crew att snurra runt på banan och servera diverse drycker.

Tävlingsavgift för detta event är 1000 kr.
Den som ej är medlem på golfklubben erlägger en reducerad greenfee om 500 kr vid ankomst till golfbanan.

Vi har 36 st platser och kommer inte ha möjlighet att utöka dem som det ser ut nu så först till kvar gäller.

Datum 10 augusti

09.30 Samling på Restaurang Muntergök
10.00 Buss till golfbanan
10.45 Lunch
12.00 Golftävling på Österåkers GK Västerled.
19.00 Ombyte/dusch
20.00 Buss till bankett på Restaurang Muntergök
21.00 Bankett med prisutdelning

Självklart ingår rubbet.

Transfer t/r, pollett, golfvagn, lunch, förfriskningar, kioskpeng på 9:an, prisbord, bankett.

Anmälan görs till thomas.seidefors@everit.se alt 0733-105111 med Namn, golf-id och hemmaklubb.

Alla som vill får vara med. Enda kravet är att man har minst hcp 36.

Spelar du inte golf men vill hänga med och agera Krukan Crew (dvs servicepersonal på banan) så är det mycket uppskattat och välkommet. Då ingår också allt men mot en reduscerad avgift så klart.

Redaktionen tar sommarledigt och återkommer med uppdateringar igen till höstsäsongen. Träningarna drar igång den 31 juli på Zinken!

Glad sommar!

Dagen efter bragden på ön ger Krukans tränare Patrik "Palle" Mildaeus sina kommentarer på 2-1-segern mot Lidingö.

Hur skön var den här segern?
- Fantastisk skön! Känns alltid lika bra när man rånar ett lag på poängen.

Vi hade en ganska tydlig matchplan. Hur ser du på matchen?
- Från början till slut var det Lidingö som hade bollen och vi försvarade oss. Det var så vi var förberedda på att matchen skulle se ut, trodde väl i och för sig att vi skulle ha lite mer boll även om vi hade några fina kombinationer i första halvlek. Deras sätt att spela var fint att titta på  men inte speciellt effektivt, dom skapar inte jättemånga solklara lägen. 

Vad sades innan matchen?
- Att vi skulle jobba hårt för varandra, hålla ihop laget, ha ett lägre försvarspel än normalt och vara äckligt disciplinerade som Timo Lahtinen en gång uttryckte det. Vi ville även sätta lite längre bollar bakom deras backlinje i början för att få deras backar att jobba felvända. Nu spelade inte den spelaren som vi främst ville komma åt med djupledslöpningar men det föll väl ut ändå, kändes innan matchen som att vi skulle rinna igenom några gånger om vi bara fick in bollarna bakom backlinjen.

Vad ser du som nyckeln till segern?
- Att alla spelare gjorde allt det vi kom överrens om innan matchen plus lite till. Det går heller inte klaga på vår effektivitet som inte varit den bästa under vårens övriga matcher.

Någon eller några som utmärkte sig?
- Z, Axel, Sillen, Imran, Seidan, Jacke, Manne, Phille, Calle L, Kalle S, Alen, Samme och Dany.

Vad är dina tankar inför höstsäsongen?
- Om vi bara kan få tåget att tuffa på likt förra året så kommer det bli en rolig höst. Vi har haft mycket folk borta under våren så det finns ett sparkapital att ta av inför hösten. Vi slutar vårsäsongen på 16 poäng vilket är två mer än förra, borde betyda att vi kommer minst 3:a i år igen. Det kanske är lite långt upp till topp två men man ska aldrig räkna bort ett lag med en blodig VK.
 
Vill även passa på att tacka alla spelare i truppen för vårsäsongen och önska en härlig sommar!

IFK LIDINGÖ - FC KRUKAN 1-2 (0-1)

Startelva: 
Z - Seidan, Imran, Sillen, Axel - Calle L, Manne, Phille, Jacke - Kalle S - Alen
Avbytare: Dany, Samme, Palle.
Mål FC Krukan: Alen, Samme.

Sällan har nog en seger känts så skön som när FC Krukan besegrade Lidingö på onsdagskvällen. Trots ett bollinnehav på säkert 90-10 i Lidingös favör tog Krukan hem alla tre poängen efter en fantastisk laginsats.

Matchen såg i princip likadan utan från början till slut, där hemmalaget rullade boll i såväl sidled som djupled medan bortalaget visade prov på ett disciplinerat försvarsspel med låg utgångspunkt och tätt mellan lagdelarna. Trots det stora spelövertaget hade dock Lidingö svårt att skapa riktigt klara målchanser och tvingades ta skott från långt håll eller slå snöbollar in i straffområdet som enkelt togs om hand av försvaret.

Mot slutet av första halvlek var det kanske något förvånande Krukan som tog ledningen med 1-0. Efter att Calle Lindberg stött fram bollen kom Alen Vouleta först i den efterföljande duellen, satte pannan till bollen och nickade förbi den utrusande målvakten. Kämpaglöd. Resultatet stod sig till halvtid.

I andra halvlek kom Krukan ut lika fokuserade som i första halvlek och ställde upp handbollsförsvaret igen. Det såg väldigt bra ut, ända tills Lidingö fick ut bollen på sin högerkant i mitten på halvleken. Högeryttern slog ett distinkt inlägg precis mellan målvakt och backlinje och en anfallare dök upp och satte dit bollen - 1-1. I det läget var det nog många som trodde att tvåan skulle komma strax därefter...

...vilket den också gjorde, men åt andra hållet. Krukan fick till en snabb omställning på högerkanten där Jakob "Jacke" Lillienberg avancerade mot mål. Jacke sköt ett skott som målvakten styrde uppåt/utåt. På bortre stolpen dök Samuel "Samme" Kullberg upp och gjorde inga misstag, han stötte in bollen och Krukan gick återigen upp i ledningen.

Tiden mellan 2-1 och slutsignalen var en enda lång kamp där Krukanspelarna sprang som djur och höll Lidingö borta från de farliga ytorna nära mål. En perfekt avslutning på vårsäsongen och nu har laget givit sig ett fint utgångsläge inför hösten. VK!


Tabell samt skytte- och assistliga är uppdaterad. Palles kommentarer kommer senare.

Patrik "Palle" Mildaeus svarar på några frågor om matchen mot Reymersholm.

Gött med derbyseger. Vad är du mest nöjd med?
- Främst är jag nöjd med att vi vågar. Tycker vi vågar spela på annat sätt än vi gjort tidigare. Vågar hålla bollen på backen i bakre leden och uppe i anfallet. Många fina kombinationer innan vi skapar våra chanser. Vi skapar väldigt många chanser medan Reymers egentligen bara är inne i vårt straffområde och skapar chanser tre gånger under matchen. Så även ett bra försvarsspel.

Var det den matchbilden som du förväntade dig?
- Tycker den nästan blev bättre än jag hoppats. Vi håller bollen inom laget bättre än vi tidigare gjort under säsongen. Vi följde matchplanen riktigt bra genom att låta deras vänstersida sköta uppspelen och vinna många andrabollar. Precis som vi ville.

Varför är det så skönt att vinna över Reymers?
- Derby!! Räcker så..

Tycker du att det var någon eller några som stack ut i matchen?
- Tycker Z gör det riktigt bra som egentligen bara har tre riktiga avslut på sig under matchen, har ändå fokus att rädda oss i sista minuterna. Vidare gör Nordlund en fantastisk match, tror inte han sätter en fot fel under matchen. Även skönt att se Kalle S tillbaka i höstformen.

Hur ser du på matchen mot Lidingö?
- Tre poäng.
FC KRUKAN - REYMERSHOLMS IK 2-1 (1-1)

Startelva:
Z - Seidan, Imran, Sillen, Olof - Jonsson, Nordlund, John, Jacke - Oliver - Kalle
Avbytare: Micke, Dany, Fidde
Mål FC Krukan: Jacke, Jonsson

Krukan tog tre härliga poäng mot ärkefienden Reymers på Zinken på fredagskvällen. Matchen var stundtals tempofylld och ramades in vackert av sjungande, trummande och skrikande supportrar.

Hemmalaget Krukan inledde starkt och skapade ett flertal chanser i början av matchen. Vid ett tillfälle blev Jacob "Jacke" Lillienberg neddragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jonas "Sillen" Silfving stegade fram och slog straffen - över. Det var den fjärde straffmissen av olika skyttar för a-laget under säsongen, dags att träna extra på straffar?

Strax därefter kom Reymers i en kontring längs sin vänsterkant. Efter lite flipper kom bollen in till en Reymersspelare som vände snabbt och tryckte in bollen intill stolpen - 0-1. Inte helt rättvist sett till matchbilden, men bra gjort av bortalaget att utnyttja sina chanser.

Efter målet fortsatte Krukan hålla i taktpinnen och försökte hålla spelet efter backen. Några fina kombinationer, men ingen utdelning. Inte förrän Eric Jonsson fick tån på bollen strax utanför straffområdet och petade in instickare till "Jacke" i djupled som fri med målvakten inte gjorde några misstag - kvitterat 1-1.

I andra halvlek sjönk kvalitén på spelet en aning och bjöd mest på kamp och dueller, där Krukan stod upp bra. Mot slutet av matchen fick Karl "Kalle" Söderlund bollen strax utanför straffområdet, vände upp och drog iväg en skruvad insida mot mål. Bollen tog i stolpen och studsade parallellt med mållinjen ut till Jonsson som slog in returen och gav Krukan ledningen med 2-1! En fin vändning av matchen. Reymers fick ett läge till kvittering genom ett friläge i slutminuterna, men anfallaren tvekade en aning i avslutsmomentet och Erik "Z" Zetterström lyckades avvärja med yttersta tåspetsen.

En skön och viktig seger och nu väntar Lidingö borta i den sista matchen innan uppehållet. Väl mött!


Tabell och skytte- och assistliga uppdaterad. Palles kommentarer kommer senare.

Brors kommentarer

Bror tycker till om Seidans löpsteg

FC KRUKAN B - VÄRMDÖ IF B 2-1

Mål FC Krukan: Kenneth, Schweiz.

FC Krukan tog en viktig seger hemma på Kanalplan mot Värmdö förra helgen. I och med segern klättrade laget upp till fjärde plats i serien.

Tabell och skytte- och assistliga är uppdaterad

Inför matchen imorgon kollade redaktionen läget med Reymers ordförande Rikard Espling

Det vankas derby imorgon. Vad är dina känslor?
Känslan är att det blir en härlig match med glädje och fart.


Vad tror du på för matchbild?
- Jag är i grunden optimist och tror att Reymers kommer att dominera.

Hur tror du matchen slutar?
- Reymers vinner 2-1.


Reymersholms IK
Huvudtränare: Fredrik Devoto (från i höstas)
Position förra året: 5:a i Division 4 Mellersta.
















Imorgon fredag är det dags för derby mot Reymers på Zinken.

Kom och stötta laget till seger!

Tankar runt Zinken inför matchen


Jacke:
- 33h till årets match på Zinken! VK VK VK VK VK

Redaktionen fortsätter presentationen av FC Krukans drömelva genom tiderna. Spelarna är framröstade av spelare och ledare i olika krukangenerationer och resultatet är sammanställt av Jenö Puskas.

Den här veckan presenteras mittfältet.

Mike ”Kryckan” Kreuger
- Ett bollgeni utan psyke, säger Thomas "Seidan" Seidefors.


Per ”Svarten” Weckström
- Stor mage, stor mun, säger "Seidan".

Robert Marshage
- Kan ha varit Krukans bästa spelare genom tiderna, säger Jenö Puskas.

Joakim ”Groggen” Eriksson
- Fysiskt fenomen med öl som bränsle, säger "Seidan".

 Philip ”Phille” Svensson
- Har spelat för kort tid för att bedömas, säger "Seidan".


DRÖMELVAN SÅ HÄR LÅNGT

Målvakt:
Miguel "Migge" Prats

Backlinje:
Magnus "Mankan" "Taxen" Härd
Patrik "Palle" Mildaeus
Mikael "Psycho" Andersson

Mittfält:
Mike ”Kryckan” Kreuger
Per ”Svarten” Weckström
Robert Marshage
Joakim ”Groggen” Eriksson
 Philip ”Phille” Svensson

Diskutera och kommentera gärna utfallet i gästboken. Är det rätt mittfält?
Nästa helg presenteras anfallarna.

BAGARMOSSEN KÄRRTORP BK - FC KRUKAN 4-1 (2-0)

Startelva: Z - Seidan, Imran, Sillen, Olof - Eric, Nordlund, Jon, Axel - Phille - Weman
Avbytare: Jugge, Rogis, Rogga, Kenneth
Mål FC Krukan: Jon

Den varma och soliga lördagen bjöd på ett tråkigt nederlag för FC Krukan på Kärrtorps IP. Återigen släppte laget in fyra mål och hade svårt att producera chanser offensivt.

Krukan kom till match med flera spelare borta på grund av skador, avstängningar och andra orsaker. Bagarmossen var taggade från start och satte igång ett bra passningsspel med högt tempo. Som ett brev på posten kom 1-0 och strax därefter 2-0, vilket stod sig till halvtid.

I andra halvlek kom Krukan ut som ett nytt lag och fick igång ett bättre passningsspel. Tyvärr fick hemmalaget in 3-0 relativt snart och luften gick ur Krukan igen, med 4-0 som kom strax därefter. Krukan kostade även på sig att missa en straff, innan Jon Lindström i öppet mål kunde slå in en reducering och spräcka nollan strax innan slutet.

Nu är det dags för Krukan att tagga till, i nästa match vankas derby och då är det vinst som gäller!

Tabell och skytteliga uppdaterad
 

SEGELTORPS IF B - FC KRUKAN B 5-1 (0-0)

Mål FC Krukan:
Dany.

Till ett stekande hett Segeltorps IP kom ett  tungt FC Krukan och gästade på söndagen. Några av spelarna gjorde sin premiär för året, såsom Tim Aronsson och Jenö Puskas. Tränare för dagen var "Bromstensgänget" Patrik Nordlund och Matthias Rosvall.

Första halvlek bjöd på ett relativt lågt tempo, men tendenser till ett fint passningsspel kunde finnas. Krukan hade en hel del boll och visade upp några fina kombinationer, men de klara målchanserna uteblev. Segeltorp rann igenom några gånger men försvaret och Z höll tätt. Halvleken slutade därmed mållös.

Andra halvlek blev desto tyngre, då orken började tryta för krukankrigarna. De små och ettriga segeltorparna fortsatte att försöka sätta tempo på sig själva och bollen, vilket gav utdelning. Dock hann Dany Ishak sätta dit ett ledningsmål för Krukan först, på nick (!) efter en hörna (!). Därefter rann det bara på för Segeltorp och matchen slutade till slut med speedway-seger för hemmalaget. Starkt jobbat av gubbarna i Krukan hur som helst och vi tar nya tag mot Värmdö nästa helg.

Brors kommentarer

Jobbet med att ta fram FC Krukans drömelva går vidare. Spelarna har tagits ut efter en röstning av spelare och ledare i olika krukangenerationer och har sammanställts av Jenö Puskas.

Spelsystemet i drömelvan kommer vara det lite ovanliga 3-5-2, detta för att placera spelarna på sina rätta positioner.

Den här veckan presenteras backlinjen, bestående av tre stabila pjäser:

Magnus "Mankan" "Taxen" Härd
- Iskall högerback och en jävel på att göra tunnlar, säger Thomas "Seidan" Seidefors.

Patrik "Palle" Mildaeus
- Smart, placeringssäker, brytningssäker, säger "Seidan".

Mikael "Psycho" Andersson
- Dum i huvet och otrevlig, säger "Seidan".


DRÖMELVAN SÅ HÄR LÅNGT

Målvakt:
Miguel "Migge" Prats

Backlinje:
Magnus "Mankan" "Taxen" Härd
Patrik "Palle" Mildaeus
Mikael "Psycho" Andersson


Diskutera och kommentera gärna utfallet i gästboken. Är det rätt backlinje?
Nästa helg presenteras mittfältet

Krukankalendern

Instagram @fckrukan

Stötta klubben ekonomiskt

Stötta klubben ekonomiskt utan att du lägger en krona själv, koppla ditt konto hos Svenska Spel till FC Krukan.
Läs mer, klicka på bilden