There are no entries for this period.

2015 > 03

Lördagsmatchen mot Vendelsö resulterade i en fin seger för Krukan. Två mål av Björn, ett av Ivan och ett av Mål-Olof lade grunden.

Krukan - Reymersholms IK 4-2
Mål Krukan: Björn (2), Olof och Ivan.

:::

Här nedan följer två intervjuer, först med vår spelande tränare Philip "Phille" Svensson och sedan med Mål-Olof Indahl.


Phille, seger med 4-2, vad är dina spontana kommentarer?
- Fint med en 4-2 seger i näst sista träningsmatchen! Vi mötte ett bra lag men stod upp på ett bra sätt och skapade framförallt i första halvlek mycket chanser samtidigt som vi inte släppte till mycket. Det är kul att målskyttet har lossnat och att vi i träningsmatcherna har haft många olika målskyttar.  

Krukan dominerade början av matchen, vad är dina tankar kring första halvlek?
- I första halvlek tycker jag att vi spelar ett väldigt bra med ett effektivt anfallsspel, vi straffar motståndarna där de har sina svagheter och skapar mycket målchanser. Målen som vi gör är också riktiga klassmål med fint kombinationsspel. Vi ligger också för det mesta rätt i försvarsspelet och släpper inte till många chanser även om vi har lite problem med att fånga upp deras innermittfält som rörde sig över stora ytor och var spelskickliga. I stora drag en bra halvlek även om det alltid finns mer att önska.

Vad hände i andra?
- I andra halvlek så får vi än svårare att få kontroll över innermittfältet vilket gör att Vendelsö tar över matchbilden. De går även väldigt högt i sitt presspel vilket vi hade lite svårt att lösa. Detta i sin tur gjorde att vi fick jaga mycket boll samtidigt som när vi vann den inte riktigt kunde etablera ett bollinnehav. Sista 15-20 minuterna så tycker jag dock att vi höjer oss och går från 2-2 till 4-2. Framförallt vårt sista mål när Ivan rinner igenom är bra, då vi verkligen utnyttjar att motståndarna låg så högt upp och vi spelar egentligen igenom hela deras lag på två passningar.  

Vad är du mest nöjd med?
- Anfallsspelet är det som jag är mest nöjd med efter matchen, vi gör 4 mål framåt och vi bör göra 2 mål till sett till hela matchen. Som nämnt innan är det positivt att vi sprider målskyttet, Björn såg hungrig ut och även kul att Olof och Ivan får göra mål. Försvarsspelet såg också bra ut, med tanke på att vi släpper in ett regelrätt mål, då det andra både var offside och att bollen var ute. Så det finns mycket positivt att ta med, även om vi inte gör vår bästa match så vinner vi med 4-2!

Vad kommer vara viktigast att tänka på i genrepet och därefter seriepremiären?
- Viktigast att tänka på i genrepet och som vi sedan ska ta med in i serien är att vi ska fortsätta jobba med vårt anfallsspel där vi ska fortsätta våga äga boll och kombinera snabbt och effektivt som vi gjort hittills. Men även att fortsätta jobba med försvarsspelet där vi ska fortsätta vara konsekventa och tydliga i vårt agerande. Det absolut viktigaste är dock att ta med glädjen som vi har haft under säsongen så här långt, det ska vara kul att lira boll och det får vi aldrig komma ifrån!

:::

Olof, gött med seger, hur upplevde du matchen?
- Ja alltid kul med seger. Jag tyckte att vi hade bra kontroll på matchen även fast vi kanske hade lite mindre bollinnehav än önskat. De var en annorlunda match då Vendelsö (eller vilka vi nu mötte) spelade ett offensivt spel med mycket rörelse samt alltid stannade kvar med mycket folk på offensiv planhalva. På det stora hela tyckte jag att vi kom till fler farliga avslut och kunde gjort både tre och fyra noll i första halvlek. Vi släpper in dom lite i andra men starkt att vi kan lägga in en växel till efter deras kvittering till 2-2 och tillslut vinna med 4-2. 

Hur kändes samarbetet i backlinjen?
- Det känns bra. Vi har ett bra lugn i försvarsspelet hela vägen från forwards. De kom igenom med några längre bollar ibland och med endast en domare blev det svårt att förlita sig på att det alltid skulle komma korrekta offsideavblåsningar. Många rutinerade mittbackar i laget och med snacket bakifrån kommer det en trygghet i hur vi agerar i backlinjen.

Du fick göra ditt första mål i Krukans a-lag. Beskriv målet.
- Ja det kan nog stämma att det var första målet i a-laget. Kul, extra skönt att det var machavgörande 3-2. Jag tror att det var Philip som slog en frispark i muren som studsade ut några meter utanför straffområdet och det var bara att dra till. Skön träff och målvakten lyckades inte hålla bollen. Jag såg faktiskt inte att den gick in först då jag fick hopslag i skottögönblicket.

Målet blev mycket omdiskuterat på lagfesten på kvällen. Har du vant dig vid berömmelsen?
- Ja det blev en hel del snack om det på kvällen, lite konstigt tycker jag med tanke på att det har hängt i luften ett tag nu. Såhär några dagar efter har jag hunnit smälta det och jag kommer definitivt fortsätta kämpa hårt för att göra fler poäng/mål när serien väl drar igång.

Vilken är favoritramsan?
- Haha tänker du på "Skjut Olof Skjut"? Klart det är en ära eftersom det för tankarna till Suleyman Sleymans drömträff mot AIK 2008. Finns dock inget som slår VK-segerramsan i omklädningsrummet efter 3 pinnar.

Hur många kassar gör du i år?
- Någonstans mellan 1-10 kassar tror jag att jag landar på i år. Det viktigaste är dock att vi vinner matcherna, vem som gör målen är egentligen skit samma.


/Redaktören

Nu finns uppdaterad information om ansvarsveckorna upplagda på hemsidan. Alla i laget har veckor där man tillsammans med några lagkamrater är ansvarig för material, coachning av b-lag, tvätt med mera.

Information om när du har dina veckor samt vilket ansvar som ingår hittar du i menyn ovan under Laget --> Materialare & B-lagscoach eller genom att klicka på den här länken.

I söndags spelades ett träningsmatchderby mellan rivalerna FC Krukan och Reymersholms IK på Stadshagens IP. Reymers håller till i femman den kommande säsongen men det brukar bli bra möten lagen emellan. Den här gången slutade det tyvärr med förlust för Krukan.

Krukan - Reymersholms IK 1-2
Mål Krukan: Oljan.

:::

Nedan finns en intervju med spelande tränare Philip "Phille" Svensson. Därefter följer en intervju med Oliver "Oljan" Rantil, som fortsätter pytsa under försäsongen.


Phille, derby mot Reymers, hur var matchen?
- Ja, derby dagen till ära var det, även om det spelades på fel plan. Matchen i sig är vår minst lyckade på försäsongen där vi har det väldigt tufft de första 60 minuterna. Reymers pressar oss högt och straffar oss då vi tappar boll i fel lägen samtidigt som vi inte riktigt får till presspelet. Men vi reser oss och sista 25-30 minuterna förändras matchbilden helt och vi styr och ställer på planen. Vi sätter igång ett bättre anfallsspel och kombinerar väldigt bra många gånger samtidigt som vi sätter pressen på ett mycket bättre sätt och kan många gånger enkelt vinna bollen. Vi tar med oss de sista 30 minuterna och de saker som vi kan jobba mer på. 

Vad är du mest nöjd med?
- Glädjeämnet för dagen tycker jag helt klart är att vi höjer oss efter att ha haft en mindre lyckad match i 60 minuter. Det är en styrka att efter att ha haft en mindre bra match att orka jobba sig tillbaka och även reducera. Kvitteringen kändes inte jättelångt borta heller även om det aldrig var riktigt riktigt nära. Vi får inte heller glömma att vi har många spelare som inte spelat mycket med varandra innan, jag tycker att vi har många goda intentioner och försöker spela vilket är bra. Det är nu på försäsongen vi ska våga spela och göra misstag. 

Vad behövs förbättras tills seriepremiären?
- Ja, det finns som jag nämnt innan en massa detaljer att finslipa på men på kort sikt är det att när matchbilden är som nu senast att hitta en större variation i spelet och straffa motståndarna där de är sårbara. Men även presspelet, att hitta en trygghet i det och sätta rollerna på ett tydligare sätt. Men vi reser oss igen och ser fram emot en ny träningsvecka och en ny match nästa helg!

:::

Oljan, vad är dina tankar efter matchen?
- Måste vi ta den här intervjuen också? Aja. Det var ingen bra match från vår sida samtidigt som motståndarna gjorde det ganska bra. Vi blev pressade högt och hade svårt att hålla ihop lagdelarna. Samtidigt hade vi en startelva som inte spelat så mycket tillsammans innan. Tillsammans hade vi svårt med vårt presspel och vi fick springa mer än vad vi borde behövt. Men jag tycker att det var en bra träningsmatch och det var nyttigt för oss att få möta ett lag som pressar högt. 

Vad saknades för att nå en vinst?
- Vi hade behövt variera vårt spel och lyft lite längre bollar bakom deras backlinje för att kunna hota i djupet. I slutet av matchen fick vi även igång ett snabbare spel och kunde då också börja hota deras backlinje på ett helt annat sätt. Försvarsmässigt hade vi behövt samla ihop oss bättre och spelat mer kompakt. 

Beskriv ditt mål.
- Någon från backlinjen slår en långboll som Stenfors skarvar vidare, det va bara att ta emot bollen, vända runt och klippa till. Jag känner mig ganska bekväm med att ligga högt upp i banan och det är nog en tidsfråga innan man tar klivet upp som anfallare. 

Vad kommer laget fokusera på nästa match?
- Det får du ta med våra tränare, men jag gissar att vi kommer att börja försöka spela ihop ett lag som kan tänkas spela i premiären. 


/Redaktören
Igår söndag mötte Krukan Assyriska United på ett soligt Farsta IP och tog en ny stark seger.

Krukan-Assyriska United 3-2 (2-0)
Mål Krukan: Oljan (2) och (nye) Philip.

:::

Här följer en intervju med först vår assisterande tränare Jonas "Sillen" Silfving och därefter tvåmålsskytten Oliver "Oljan" Rantil, där han berättar hemligheten bakom målen!


Sillen, kul med seger! Hur ser du på matchen?
- Matchen var helt fantastisk i första halvlek!! Nog det bästa jag sett från Krukan sen jag kom till klubben. Otroligt fin rörelse från alla, den som hade bollen hade minst tre alternativ att leverera bollen till. Bra variation i spelet. Otroligt bra koncentration i spelplanen. Stor intensitet och vunna närkamper. Ett lugn i backlinjen när motståndaren mest tvingades slå långbollar. Trots att Zäta stod sysslolös större tiden så var koncentrationen där när de fick chansen också och räddade oss från baklängesmål. Samt det vi försökt få fram; att få in mer folk i boxen vilket också gjordes på ett bra sätt. Var sååå glad i halvlek!

I andra blir det rörigare och detta beror nog på flera faktorer. Kanske mest över att vi tyckte själva att vi var så bra i första att vi blev mer bekväma och tog inte löpningarna för varandra på samma sätt. Sen ändrade också motståndarlaget taktik och flyttade fram klart mer och därmed fick större press på backlinjen. Sen lyckades vi inte få fast bollen högre upp i banan lika väl vilket gjorde att vi blev väldigt långa i laget. Men trots att de hämtade upp vår 2-0 ledning till 2-2, så är det skönt att vi ändå står upp och därmed även får in vinstmålet i slutet! Starkt!

Krukan har tidigare haft problem att vara med från start, vad tror du det beror på att det var skillnad idag? 
- Varför vi hade bra fart från början tror jag helt enkelt beror till stor del att vi har en mycket större konkurrenssituation nu och folk känner att man behöver vara mer alert och på tå för att man vill visa vad man kan. Dessutom har vi fått in nytt folk i laget (många modell yngre) som har mer springande i benen automatiskt ;) Men oavsett anledningar så var det väldigt kul att se!

Vad är du mest nöjd med?
- Mest nöjd med att folk verkar lyssna på vad Phille och vi pratat om och jobbar på det jättebra och visar otroligt goda resultat redan i spelet!! Samt att folk verkligen jobbade hårt i båda halvlekarna!

Vad kan vi förbättra? 
- Kan bli bättre vad gäller att skifta kant mer än vad som gjordes under matchen. Fler spelvändningar skulle ha trasat sönder deras lag än mer.

Har du någon favoritsekvens från matchen? 
- Nja, måste nog säga att favoritsekvensen är första målets hela anfall, var helt suveränt!
Sen även att se Oljan vara tillbaka hungrigare än någonsin!! ;)

---

Oljan, bra match av dig, hur är känslan så här efteråt?
- För min del är det en ganska positiv känsla så här efter matchen, skönt att vara tillbaka och få spela 90 minuter. Det var ju min första match sen oktober. Lagmässigt gör vi en riktigt bra halvlek och en ganska dålig. I första lyckades vi rulla bollen bra, vi visade oss för varandra och alla ville verkligen vara med och delta i spelet. I andra tappar vi mycket av det spelet vi hade i första, tror att det kan bero på att vi spelade så väldigt bra i första och trodde att vi kunde slå lite mer avgörande passningar och man ville försöka göra lite mer. Men istället skulle vi försökt behålla bollen ännu mer då vi hade en 2-0 ledning. 

Två mål, du brukar inte göra drösvis med mål. Hur kom det sig att det lossnade idag? 
- Nja, inte drösvis kanske. Men det slinker in nån kasse då och då. Jag har bytt modell på fotbollskorna och jag tror på riktigt att det kan göra sitt i år. Jag hade ett snack med vår coach Phille igår och han gav mig lite tips på hur jag skulle bli en bättre poängspelare. Och när vi spelar som vi gjorde idag kommer ytorna och chanserna.

Är forward en positon för dig? 
- Det tror jag absolut att det kan vara, får jag chansen kommer jag att ta den.

Hur ser du på truppen i år?
- Truppen ser riktigt bra ut i år. Skitkul att vi har fått in lite unga hungriga spelare som har ett bra tempo i kroppen. Tyvärr har vi ju tappat Kalle och Stoffe tillsvidare, men hoppas ändå att vi kan behålla tyngden och styrkan som vi haft tidigare.


/Redaktören
Igår spelade Krukan försäsongens tredje träningsmatch. För motståndet stod Mälarhöjden och matchen spelades på Stadshagens IP. Efter två mållösa matcher var det offensiven som stod i fokus och det blev också en målrik match som Krukan vann med 5-2.

Krukan-Mälarhöjden 5-2 (1-2)
Mål Krukan: Phille (2), Philip (2) och Timon.

:::

Några snabba frågor till assisterande (och spelande) tränare Jonas "Sillen" Silfving:

Det var en match med två ansikten, beskriv första halvlek. 
- Vi började riktigt bra de första 10-12 minuterna trots att vi hamnade i tidigt underläge. Spelade riktigt bra med varierat spel. Men Mälarhöjden gjorde det också bra och satte bra tryck på vår backlinje och vi hamnade i oordning efter en kvart och de fick bra tryck och skapade många chanser mot oss samtidigt som vi inte lyckades hålla bollen kvar uppe i banan tillräckligt länge för att flytta fram laget, därav spretigt och långt lag. Dessutom hade de en bra högersida som de pumpade duktigt på. Vi hade en del tur samt en bra målvakt ;) som gjorde att vi bara låg under med 2-1 i paus.

Andra halvlek?
- I halvlek så pratade vi om det och vi kände att vi hamnat i otakt och sa att vi skulle sätta hårdare tryck på deras backlinje och dessutom få mer spel på deras vänstersida genom att stänga högern med styrspel. Lyckades väldigt bra och vi kom in jättebra i andra halvlek och helt plötsligt var det Mälarhöjden som fick problem. Vi kom till många avslut med många fina varierade uppspel. Dessutom syntes att får fysträning verkligen gjorde sitt, Mälarhöjden kroknade allt mer och vi fortsatte pumpa och sätta dem under press och tvingade dom att slå långbollar på måfå vilket backlinjen samt bra hemjobbandes mittfält lätt fångade upp.

Målskyttet lossnade ordentligt den här matchen, varför?
- Vad gäller målskyttet så pratade vi innan matchen om att vi måste våga gå fram med mer folk när vi väl går till anfall, inte bara våra anfallare har ansvaret utan även en innermittfältare och kanske framförallt båda våra yttrar som mer eller mindre har fri roll. I första kom de för långt ner och det såg ut som det brukar i många matcher, medans i andra kom de högre upp och därmed var fler med i anfallen. T ex nya Phillips mål. Sen är det återigen att vår bättre fysik i år gör att vi orkar springa mer och därmed också kommer med bättre i anfallen än tidigare. Vi hade också väldigt bra hörnor igår!

Många nya killar var med idag och gjorde starka intryck i matchen, vad säger du om deras insats? 
- De nya som kommit in i krukan har gjort det jättebra!! Härlig entusiasm och löpvillighet samt att de är villiga och lära sig. Samtliga igår av de nya gjorde bra intryck!! Kul dock för nya Phille att få sätta 2 st i sin första match. Sen såg Phille och Oliver väldans bra ut ihop på mitten, händer saker hela tiden samt bra jobb över hela 90 minuter.

Har du något annat att tillägga?
- Som sista är att konstatera att det var en kul match och titta på och spela igår med bra fotboll från två lag som försökte spela. Men där vi vinner helt klart rättvist till sist med 5-2. Mycket bra insats av samtliga deltagare och det bådar gott inför kommande drabbningar!


/Redaktören

I söndags spelade Krukan den andra träningsmatchen under försäsongen. För motståndet stod Rågsved och tyvärr för Krukans del blev det förlust med 0-1.

Tränare Philip Svensson var dock relativt nöjd med matchen ändå. Det var ett decimerat manskap (endast 12 pers i truppen) i Krukan som stod upp bra.

Hur var matchen?
- Matchen i sig var klart godkänd. Det var svåra yttre förhållande med väldigt stark vind hela matchen vilket gjorde att det var svårspelat. Rågsved var bättre i halvleken där de hade medvind medan vi var det bättre laget när vi hade medvind. Vi spelar genomgående ett bra försvarsspel även när vi har motvind och har svårt att komma upp i banan vilket var glädjande. Vårt kortpassningsspel såg också bra ut, där vi återigen vågar rulla boll och spela oss ur deras press.  

Inga mål framåt, varför? 
- Ja, inga mål igen. Men det kommer, vi hade flera fina intentioner i matchen och det var inte långt ifrån många gånger. Börjar bollarna studsa med oss i avgörande lägen och att vi har lite flyt i avslutningarna så kommer målen. Jag är inte orolig, målen hinner komma innan serien börjar. 

Vad tar vi med oss?
- Framförallt kortpassningsspelet, jag tycker att vi har tagit stora steg redan under de två första matcherna som vi har spelat. Detta är något som vi bara ska bli bättre på! Men även försvarsspelet, vi börjar ligga bättre i våra positioner och rollerna börjar så smått sätta sig!


/Redaktören

Krukankalendern

Instagram @fckrukan

Stötta klubben ekonomiskt

Stötta klubben ekonomiskt utan att du lägger en krona själv, koppla ditt konto hos Svenska Spel till FC Krukan.
Läs mer, klicka på bilden