DERBYSPECIAL #2

Inför året har FC Krukan gjort många fina nyförvärv! Ett av dom heter Jens Lindbladh och hans senaste klubbadress är just Reymersholms IK. Inför ett redan laddat derby så finns det extra laddning för Jens såklart. Vi ställde några frågor till Jens inför kvällen. 

Jens, ny från Reymers inför den här säsongen. Första derbyt i den vinröda dressen. Kan du beskriva hur känslorna är såhär inför derbyt? 
Ruskigt taggad!

Du verkar, i alla fall utifrån, ha kommit in i gruppen på en riktigt fint sätt. Hur upplever du dina första månader i FC Krukan? 
Bara positivt, är ett fantastiskt gäng!

Vad är de största skillnaderna mot er tidigare klubb?
Då det är första gången jag spelar i en förening med bara A-lag (utan ungdomsverksamhet), är jag speciellt imponerande hur alla (både nuvarande och gamla spelare) ställer upp runt omkring laget för att få det att fungera.

De första matcherna här på säsongen har ju varit lite blandade resultat. Vad tycker ni det är, som inte har funkat till 100%? 
Vi är inte helt samspelta än och har haft svårt att få kontinuitet. Sedan har vi det överbelastat med vissa spelartyper (bolltrygga innermittfältare), medans vi saknar vissa (löpstarka/speedigare typer) vilket har gjort det svårt att hitta rätt med uppställningar. Men efter två raka segrar är vi givetvis på gång!!


Som sagt, tidigare spelat i reymers, har ni någon kontakt med reymersspelare idag? 
Ja jag har både kontakt och umgås med några. Dock så är 80% av truppen ny jämfört med för ett år sen.

Vad är det viktigaste i ett derby och vad är viktigast i en match mot Reymers?
Vi måste vara väldigt ödmjuka då vi möter serieledaren och slår ur underläge. De spelade dubbelt så många träningsmatcher som oss och tränar 3 gånger i veckan och har en betydligt lägre snittålder - med andra ord har de säkert fler löpmeter i sig så vi måste vara smarta. 
Dock är jag övertygad om att vi spelare för spelare är bättre och jag tror mig veta hur vi ska spela för att störa dem.

Vi tackar Jens för de orden och hoppas på att få se liknande dribblingsräder som på bilden under kvällen! AVSPARK 20:00!