Bortamatch mot Rågsveds IF: Intervju med Andy

Efter en tung permiär i fredags är det dags för ny seriematch, denna gången borta mot Rågsveds IF. För att få bättre koll på vad som händer i laget så pratade vi med Andreas "Andy" Bäckström för att höra vad han hade för tankar om premiären mot Långholmen samt lite tankar om kvällens match.

Efter en förlusten senast, hur har laget förberett sig inför kvällens drabbning? Har man gått vidare från premiärförlusten?
Enorm besvikelse. Det viktigaste vi måste ta med oss är att spela för varandra istället för att spela för sig själv. Klyscha hit och dit, men det här är en lagsport och drar vi åt samma håll så vet vi hur bra vi kan vara. Att alla gör sitt och att alla gör det för varandra.

Efter en förlusten senast, hur har laget förberett sig inför kvällens drabbning? Har man gått vidare från premiärförlusten?
Tränat på som vanligt. En premiär är alltid bara en premiär. Det är ingenting vi går och tänker på utan fokus ligger enbart på att göra jobbet till 100% ikväll.

I mötet mot Rågsved, en ny bekantskap i serien, vad kommer bli viktigt och vad hoppas du att laget kommer göra annorlunda sett till förra matchen?
Vi kommer att fokusera på grunderna. Tugget, energin och ett kompakt lag som jobbar åt samma håll. Vi vet ingenting om Rågsved förutom att de vägrade flytta matchen från skärtorsdagen 20.00. Vi alla vet att om vi gör det vi ska så kommer vi att ta årets första trea.

Vi frågade Nypan inför förra matchen vad man kan förvänta sig att se när går och tittar på  FC Krukan så vi frågar dig också? Vad kommer vi få se i år?
Svårt att säga vad årets trupp har för karaktär rent spelmässigt. Jag hoppas att vi är betydligt grisigare att möta i år och att vi kombinerar det med ett kvickt anfallsspel. Vi har i alla fall truppen till att åstadkomma båda delar.

Vi tackar Andy för tankarna!

Matchstart 20:00
Hagsätra IP
Rågsveds IF - FC Krukan