Avslutningen 2014

I lördags, den 4 oktober, så spelades säsongens sista a-lagsmatch.
Det avslutades som de flesta vet med seger över Skå med 10-2, härligt!

Som traditionen erbjuder så hade FC Krukan sin avslutningsbanket på kvällen med mycket sång och skönt häng.
Men det delades också ut en hel del priser och utmärkelser under kvällen.

Även ett nytt kontrakt signerades där Calle Berglund, ytterligare en Värnamoson, signerade ett 1 årskontrakt för kommande säsong.
Nya mattan lockar tydligen redan nu.

FC Krukan 2014 – Ordföranden har ordet
Tjugohundra fjorton var ett händelserikt och spännande år där vi stod för många utmaningar där klubbens organisation skulle sättas på prov.

Så här i slutet av säsongen kan vi väl säga att vi alla, spelare, ledare och styrelse, har dragit vårt strå till stacken för att få det att fungera. TACK

FC Krukan är en klubb där vi alla måste hjälpas åt för att det ska fungera. Från att plocka koner och leta rätt bollar till att sälja lotter och måla sportchefens sommarresidens.
För om inte det görs så blir det inga bollar att leta efter. Det har vi gjort med bravur och jag vill som ordförande i klubben verkligen rikta ett stort TACK till alla. Vi har hjälpts åt att coacha B-laget, varit ansvariga för materialet, målat hus, sålt lotter, skjutsat och hämtat varandra. Och erkänn, visst är det kul när vi hjälps åt?! Dagarna vi var på  Edholma för att måla va ta mig tusan säsongens höjdpunkt.

 Året började med att vi fick en ny huvudtränare i form av Alen, och med Ageby vid sin sida så försökte de från första inomhusträning ute i förorten införa ett nytt sätt att tänka och spela. Det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta heter det ju, och den devisen stämmer väl i allra högsta grad på oss. Vi har blandat och gett en hel del under säsongen och många matcher har det tyvärr gått mot oss. Men det är bara knyta näven i fickan, lyfta blicken, peppa sin lagkompis och gå vidare. Vi hamnade i en trasslig och utsatt position i tabellen som vi tillsammans lyckades reda ut. Ingen är viktigare än någon annan i laget, oavsett hur mycket man får/vill lira i a-laget så är man viktig på sitt sätt.

 Vi har fått en ny media kung i klubben i form av Einarsson, ett extra stort tack till dig som sköter detta med bravur. En viktig funktion i klubben som gör att våra supportrar och gamla lirare kan följa oss på ett nytt och bra sätt.

 Nästa år kommer vi att få lira hemmamatcher på nya fina mattan på Zinken som vi jobbat så hårt för att få till. Äntligen! Synd att det inte blev naturgräs, då mina personliga kunskaper framför kassen tydligen är vassast då. Men man kan inte få allt, och jag kan bara lova att jag kommer göra allt för att vi ska hamna i toppen av serien till nästa år igen. Vi kommer vara starkare, snabbare och äldre. Det är bra.

Glöm inte att vi alla lirar i FC Krukan (tror jag i alla fall) för att det är ett jäkla skönt gäng och för att vi vill ha kul.

Ingen gör något dåligt med flit. Inte ens jag även fast man kan tro det ibland.

 Ps. jag älskar fläsknoisette med pommes!

/Ordförande

Utmärkelse & Priser
Årets player: Oliver Rantil
Tilldelas den spelare i laget som vunnit flest träningspoäng under säsongen

Styrelses pris: Imran Ahmad
Motivering:
Att vara "pappa"  för krukans ynglingar är ingen svår sak. Att bli förälder på riktigt kräver sin man. Årets pristagare har gjort denna resa och vi vet vad det innebär. Trots detta uppvisar han samma engagemang och lojalitet. En glad prick men framförallt en genuin person som ser till att vi andra har det bra.
Grattis Imran.

Årets Hjälte: Jan Gunnar "Rogis" Rogvall
Årets hjälte går till en spelare, ledare, supporter, domare eller övrig som har gjort något som vi i styrelsen tycker är värt att belöna, sällan har styrelsen varit enig så snabbt om ett pris,  2014 års hjälte är en kille som alltid ställer upp, både i A och B-lag, han hämtar material och skjutsar lagkamrater och alltid med ett stort leende på läpparna, Rogis!

Spelarnas spelare: Kristoffer "Stoffe" Svedin
Tilldelas, efter omröstning bland spelartruppen, den spelare i laget som truppen anser sig vara mest värdefull.

Årets mål: Philip Svensson
Tilldelas efter egen motivering och omröstning från truppen den spealre som anses ha gjort årets mål

Årets ål: Dany Ishak
Dany var överlägsen vinnare, Fidde stark tvåa och Rosvall grinig trea

Årets nykomling: Pontus Hartog
Motivering:
Södermalms bästa lag har i år också blivit det snyggaste. Denne hårfagre kantspringare charmerar både lagkamrater och publik. En person vi gärna hämtar energi från och som tydligt visar sin kärlek till klubben. Kärleken är besvarad.
Grattis Pontus.

Specialpris 2014: Thomas Fankhauser
Motivering:
Vad är FC Krukan? Historien skänker oss kunskap om nutiden. Thomas "Schweiz" Fankhauser är en del av nutiden men från ikväll också historien. En kulturbärare som introducerat mängder av nya spelare. Krukan är vad klubbens spelare, ledare och supportrar gör. Thomas har under många år förenat dessa roller och manifesterat vad klubbens själ vilar på. Engagemang, ansvar och griniga gamla gubbar. Helt åtråligt!
Grattis Thomas Fankhauser

Årets skyttekung: Hussen Shekh
Tilldelas den person som gjort flest mål för a-laget under säsongen

Kvällens häfte

Här är häftet från kvällen med tabeller, statistik, lika som bär och mycket mer.