Seger mot FC Andrea Doria

FC Krukan besegrade FC Andrea Doria på lördagen med 2-0 efter att båda målen gjorts i den andra halvleken av ”Husse” och Oliver med framspelningar av ”Jacke”. I och med segern tog man ett stort steg ifrån bottenträsket samtidigt som man närmade sig toppen något,

Inför den här matchen skrev jag att det var lite av en måste-match för FC Krukan.
Vid en seger skulle man inte bara rycka ifrån botten utan även hänga på(hyfsat, i alla fall) topplagen.

Nu blev det tillslut seger med 2-0, men det satt hårt inne. 1-0 kom i den 73 matchminuten genom Husse som på volly(på Jackes precisa inlägg från högerkanten) skickade bollen mellan benen på hemmalagets målvakt och in i mål.

2-0 kom nio minuter senare. Även denna gång var det Jacke som stod för förarbetet när han på kortlinjen slog den snett-inåt-bakåt till en helt fristående Oliver som lungt och behärskat väntade ut målvakten och rullade in 2-0. Resultatet stod sig tiden ut, och kanske säsongens skönaste seger var ett faktum.

Tack vare segern är man nu nio poäng ned till närmaste lag under strecket, med en match mindre spelad, så det ska egentligen mycket till om man inte ska klara ett nytt kontrakt till nästa år.
Plus att man har dem båda bottenlagen kvar att möta – på hemmaplan.

Nästa match är redan nu på fredag när vi gästas av serieledarna Älta IF i en minst sagt tuff match