Förlust mot Djurgårdsbrunn

DJURGÅRDSBRUNN – FC KRUKAN 1-0 (0-0)

Startelva: Z -Olof, Imran, Stoffe, Seidan - Jacke, Axel, Oljan, Jonsson - Phille - Kalle
Avbytare: Sillen, Dany, Weman och Richie.

FC Krukan åkte på sin tredje förlust för säsongen mot tabelljumbon Djurgårdsbrunn på bortaplan under måndagskvällen.

Matchen började i Krukans favör som tog tag i taktpinnen direkt under första halvlek. Djurgårdsbrunn förlitade sig mest på smånätt bolltrillande och snabba omställningar. Dock var det Krukan som ägde det mesta och bästa av spelet. Jacke blev frispelad på sin högerkant vid flertalet tillfällen, men avsluten gick tyvärr inte in. Phille hade en klockren träff i stolpen efter ett avslut utanför straffområdet. Vidare tvingades Djurgårdsbrunn nicka undan en boll på mållinjen.

Djurgårdsbrunn hade en målchans i första halvlek, ett friläge där bollen rullade utanför stolpen.
En ledning i halvtid med ett par mål för Krukan hade inte varit omotiverad.

I andra halvlek fastnade Krukan i Djurgårdsbrunns sätt att spela. Då målen uteblivit i första halvlek fick motståndarna mer energi efter några byten i halvtid.

Få målchanser skapades för båda lagen. Krukan försökte ha fortsatt bra tempo på bollen, men stötte på patrull då Djurgårdsbrunn hade valt att "parkera bussen" framför det egna målet. Djurgårdsbrunn tog sedan ledningen i mitten av andra halvlek. Ett friläge från höger där bollen placerades in vid den bortre stolpen, 1-0 till hemmalaget.
Krukans kvitteringsjakt startade omgående, men några kvalificerade målchanser skapades inte utan Djurgårdsbrunn kunde hålla undan och ta tre poäng.

En tung och överraskande förlust för Krukan som, sett till första halvlek, inte borde gått tomhänta från matchen. Fotbollen är sällan logisk och detta var kanske ett bra exempel på det.